top of page

Handla Aktier

Handla aktier, hur funkar det?

Ett häftigt sätt att ta del av ett företags utveckling.

Bli delägare i ditt favoritföretag!

Det finns tusentals företag på börsen, vilken är den plattform där de flesta aktierna går att handla. Den svenska börsen kallas för Nasdaq Stockholm, eller Stockholmsbörsen och där kan du hitta företag som Volvo, SKF, Investor eller SAAB.

Genom att surfa runt på börsen ser du snart att valmöjligheterna är oändliga! Det finns både stora och små, nytänkande och gamla stabila företag att köpa aktier i. Det stora frågetecknet är vilken aktie man ska köpa. Vill du lära dig vilken aktie som passar just dig, tryck här!

Vart köper man aktier?

Vi rekommenderar att man handlar aktier via antingen Avanza eller Nordnet. De har båda samma prisklasser och villkor samt är väletablerade banker. De är båda två stabila val vid aktiehandel.

Vi anser att Avanza ger en snyggare och modernare användarupplevelse vid telefonanvändning. De har snygga lösningar på det mesta, visar relevant information och har full tillgång till forum (genom Placera forum). Det går helt enkelt att få en bra uppfattning om företaget man är intresserad i, utan att behöva krångla.

Nordnet har även dem en forumlösning, Shareville, men den används inte i samma utsträckning som Avanzas Placera. Dock kan Shareville forum ge mer detaljerad information om skribenterna. Du kan följa profiler och få notiser när hen köper/säljer en viss aktie. Det kan vara ett bra sätt att hitta inspiration och bör inte undervärderas.

Sammanfattningsvis ser vi ingen tydlig vinnare, då de båda företagen har ungefär samma erbjudanden. Att starta ett konto på varje bank är absolut ingen dålig idé. Det är helt gratis och ger dig en chans att välja själv vad som passar just dig.

Vilken plattform passar dig bäst? - testa båda!

bottom of page