top of page

Börja med Trading

Vill du aktivt följa trender och kurvor, och använda olika finansiella instrument för att tjäna pengar är detta det bästa du kan hitta. Genom att spekulera i marknadens rörelser kan du få dina pengar att växa. Trading kan dock innebära mycket högre risk, så därför ska man vara väldigt försiktig med trading och inte ta för stora risker.

Vad är skillnaden mellan trading och investering?

När man investerar sina pengar i aktier så satsar man på den långsiktiga utvecklingen av en verksamhet. Trading, däremot, innebär att man satsar på kortsiktiga kursrörelser för att få pengarna att öka. Att månadsspara i ett värdebolag som Volvo är ett typiskt exempel på investering. Medans att köpa ett certifikat med hävstång är ett exempel på trading.

Några olika typer av trading.

Daytrading: Daytrading innebär helt enkelt att man köper och säljer under en och samma dag. Tanken med detta är att undvika rörelserna som sker när börsen är stängd. Inom daytrading så vill man satsa på kursrörelser ifrån millisekunder till några timmar. Daytrading är innebär väldigt stora risker då det är väldigt svårt att spekulera i kortsiktiga rörelser. Man använder oftast teknisk analys för detta.

 

Swingtrading: swingtrading innebär att man vanligtvis behåller sin investering mellan 2 dagar men upp till några månader. Man använder båda teknisk analys och fundamental analys för detta, och man följer gärna nyheter om aktien eller värdepappret och håller sig insatt. I swingtrading utsätter man sig själv för risker över helger och när börsen är stängt, vilket innebär att det kan ske större rörelser utan att man kan agera.

bottom of page